Kiedy?
|
Gdzie?
|
Tematyka spotkań
|
17-21.10.2018
|
Hiszpania
|
Wizyta
robocza koordynatorów
|
9-16.03.2019
|
Włochy
|
Zespołowy obraz firmy
|
18-25.05.2019
|
Litwa
|
Kampania reklamowa
|
28.09-5.10.2019
|
Polska
|
Dział zasobów ludzkich
|
14-21.03.2020 II termin: 10-15.05.2021
|
Rumunia
|
Departament finansowy
|
4-11.05.2020 II termin: 17-22.05.2021
|
Hiszpania
|
Dział produkcji i jakości
|
17-21.10.2018 Hiszpania
Spotkanie organizacyjne nauczycieli miało miejsce w dniach
17-21 października 2018 r. w hiszpańskiej szkole w Iznájar położonej w
Andaluzji. Jego celem było ustalenie szczegółów dotyczących projektu,
finansowania i terminów mobilności. Hiszpańscy uczniowie oprowadzali
nauczycieli po szkole, prezentując swoje umiejętności komunikacyjne. Bardzo
cieszą się na spotkanie ze swoimi rówieśnikami. Miejscowość otaczają ciągnące
się po horyzont gaje oliwne. Teraz Hiszpanie muszą tylko znaleźć sposób na to,
jak znaleźć docelowego klienta na ryku międzynarodowym i zachęcić go do
konsumpcji oliwy z oliwek.
Spotkanie organizacyjne nauczycieli miało miejsce w dniach 17-21 października 2018 r. w hiszpańskiej szkole w Iznájar położonej w Andaluzji. Jego celem było ustalenie szczegółów dotyczących projektu, finansowania i terminów mobilności. Hiszpańscy uczniowie oprowadzali nauczycieli po szkole, prezentując swoje umiejętności komunikacyjne. Bardzo cieszą się na spotkanie ze swoimi rówieśnikami. Miejscowość otaczają ciągnące się po horyzont gaje oliwne. Teraz Hiszpanie muszą tylko znaleźć sposób na to, jak znaleźć docelowego klienta na ryku międzynarodowym i zachęcić go do konsumpcji oliwy z oliwek.
9-16.03.2019 Włochy
Pierwsze spotkanie projektowe uczniów miało miejsce na
Sycylii w szkole partnerskiej w miejscowości Bagheria. Uczniowie zaprezentowali
swoje produkty na targach, które odbyły się w miejskim ratuszu z udziałem
zaproszonych gości i władz miasta. Nasz wiejski chleb, który otrzymaliśmy z
współpracującej z nami piekarni Abwix II s.c. Bezat A.K., wyjątkowo smakował
zebranym. Uczniowie zwiedzili także przedsiębiorstwo zajmujące się dystrybucją
sycylijskich cytryn, mieli możliwość zerwania ich bezpośrednio z drzewa. Odbyły
się też warsztaty, podczas których młodzież utworzyła logo międzynarodowej
firmy. Gospodarze przygotowali także wycieczki po okolicy w czasie trwania
spotkania, pokazali wszystkim partnerom
wulkan Etna, miasta: Katanię, Cefalù i Palermo.
18-24.05.2019 Litwa
Od 9 do 16 marca 2019 r. trwało spotkanie projektowe na Litwie. Szkoła
partnerska znajduje się w Kownie, to jedno z najdawniejszych miast Litwy, które
leży u zbiegu Willi i Niemna. Podczas pobytu realizowaliśmy zadania projektowe
w międzynarodowych grupach. Na targach przygotowanych przez szkołę goszcząca
zaprezentowaliśmy nasz wiejski chleb, . Uczestniczyliśmy w warsztatach
przybliżających proces produkcji litewskiego sera. Najwięcej wrażeń zostawiło
tworzenie filmu reklamowego naszej międzynarodowej firmy Europe in one bite.Mieliśmy także okazję się przekonać, że Litwa to piękny kraj, w którym jest
dużo ciekawych miejsc. W pamięci na pewno pozostanie Kowno z jego zabytkami,
gotycki zamek Książąt Litewskich w Trokach i panorama Wilna z najwyższego
budynku na Litwie – wieży telewizyjnej z obrotową kawiarnią oraz z baszty na
wzgórzu Giedymina.
Od 9 do 16 marca 2019 r. trwało spotkanie projektowe na Litwie. Szkoła partnerska znajduje się w Kownie, to jedno z najdawniejszych miast Litwy, które leży u zbiegu Willi i Niemna. Podczas pobytu realizowaliśmy zadania projektowe w międzynarodowych grupach. Na targach przygotowanych przez szkołę goszcząca zaprezentowaliśmy nasz wiejski chleb, . Uczestniczyliśmy w warsztatach przybliżających proces produkcji litewskiego sera. Najwięcej wrażeń zostawiło tworzenie filmu reklamowego naszej międzynarodowej firmy Europe in one bite.Mieliśmy także okazję się przekonać, że Litwa to piękny kraj, w którym jest dużo ciekawych miejsc. W pamięci na pewno pozostanie Kowno z jego zabytkami, gotycki zamek Książąt Litewskich w Trokach i panorama Wilna z najwyższego budynku na Litwie – wieży telewizyjnej z obrotową kawiarnią oraz z baszty na wzgórzu Giedymina.
28.09-5.10.2019 Polska
Jednym z głównych punktów spotkania były targi chleba, podczas których wszyscy uczestnicy projektu prezentowali swoje produkty. Zaproszeni goście mieli okazję ich skosztować. Uczniowie wzięli również udział w międzynarodowych warsztatach dotyczących zasobów ludzkich. Tworzyli dekalog firmy i nagrywali rozmowę kwalifikacyjną. W czasie pobytu goście mogli poznać historię Polski i nasze tradycje. Wzięli udział w wycieczkach w Góry Świętokrzyskie, do Warszawy, Łodzi i Spały. Mogli również własnoręcznie upiec chleb podczas warsztatów w Akademii Ciastka w Twardej.
Jednym z głównych punktów spotkania były targi chleba, podczas których wszyscy uczestnicy projektu prezentowali swoje produkty. Zaproszeni goście mieli okazję ich skosztować. Uczniowie wzięli również udział w międzynarodowych warsztatach dotyczących zasobów ludzkich. Tworzyli dekalog firmy i nagrywali rozmowę kwalifikacyjną. W czasie pobytu goście mogli poznać historię Polski i nasze tradycje. Wzięli udział w wycieczkach w Góry Świętokrzyskie, do Warszawy, Łodzi i Spały. Mogli również własnoręcznie upiec chleb podczas warsztatów w Akademii Ciastka w Twardej.
10.05-15.05.2021 Rumunia
Z powodu pandemii koronawirusa zmuszeni byliśmy odwołać zaplanowane w marcu 2020 roku spotkanie w Rumunii. Udało nam się jednak spotkać online w dniach 10-15 maja 2021 roku, by zrealizować zaplanowane cele. Uczniowie zapoznali się ze zwyczajami żywieniowymi parterów, zaprezentowali swoje prace dotyczące finansów w firmie, obejrzeli liczne filmy przygotowane specjalnie na to spotkanie. Był także czas na integrację.
17.05-22.05.2021 Hiszpania
Ostatnie spotkanie online przygotowane było przez Hiszpanię. Podczas niego poznaliśmy hiszpańskich uczniów, ich szkołę, a także zwyczaje żywieniowe typowe dla tego kraju. Wszyscy partnerzy zaprezentowali swoje etykiety w trosce o zdrowie konsumentów, plakaty dotyczące bezpieczeństwa w pracy oraz prezentacje na temat zrównoważonego rozwoju w firmie.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń